Kardeş böbreğiyle hayata tutundular

Antalya'da böbrek yetmezliği çeken 32 yaşındaki Bayram Akar ile 40 yaşındaki Ayşe Uğurlar, kardeşlerinin bağışladığı böbrekle yeniden hayata bağlandı. 




AA

Antalya'da yaşayan 32 yaşındaki belediye işçisi Bayram Akar, 2 ay önce şiddetli ağrı nedeniyle gittiği hastanede böbreğinde protein kaçağı bulunduğunu öğrendi. İlaç tedavisi görmeye başlayan Akar'a, 10 gün önce kontrol için geldiği hastanede böbreklerinin işlev görmediği bildirildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki doktorların "Diyalize girmeden bir yakınından nakil yapabilirsek çok iyi olur" sözü üzerine Akar'ın kardeşi Yusuf Akar (34), böbreğini vermek için gönüllü oldu.
Tetkiklerin ardından nakil için bir engel bulunmadığı tespit edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Yusuf Akar'dan alınan böbrek, başarıyla kardeşine nakledildi.
Naklin ardından sağlığına kavuşan Bayram Akar, hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyledi. Kardeşliğin böyle zor günlerde ortaya çıktığını dile getiren Akar, "Kardeşime minnettarım. Bugün kendimi adeta yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi.



İKİNCİ DEFA NAKİL OLDUAntalya'da yaşayan 40 yaşındaki Ayşe Uğurlar'a da 15 yıl önce halsizlik ve iştahsızlık şikayetiyle gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bir süre diyalize giren Uğurlar'a, 10 yıl önce babası İsmail Yılmaz'dan böbrek nakli yapıldı. Başarılı geçen ameliyatın ardından Uğurlar, sağlığına kavuştu.
Naklin ardından sağlıklı bir hayat süren Uğurlar'ın böbreği 2 ay önce yeniden işlev göremez hale geldi. Uğurlar'ın kendisine böbrek veren babası da 15 gün önce hayatını kaybetti. Babasının ölümüyle sarsılan Uğurlar'ı teselli eden haber, kardeşi Ömer Yılmaz'dan (38) geldi. Yılmaz, ablasına böbreğini vermek için gönüllü oldu.
"ORGAN NAKLİNİN ÖNEMİNİ ANCAK YAŞAYAN ANLAR"Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyat ile Yılmaz'dan alınan böbrek, başarıyla ablasına nakledildi. Ayşe Uğurlar, "10 yıl sonra yeniden nakil oldum. Çok mutluyum. Keşke bu günleri babam da görebilseydi" diye konuştu.
Organ naklinin önemini ancak yaşayanların bileceğini vurgulayan Uğurlar, vatandaşları organlarını bağışlamaya davet etti.

Yorumlar